LEBONYOLÍTÁS

Lebonyolítóként a megvalósítás folyamatát irányítjuk, kontrolláljuk az ötlet felmerülésétől a használatbavételig, illetve a garanciális bejárásig (teljes körű ingatlanfejlesztési, projektmenedzseri és igény esetén értékesítési feladatot is ellátva). Elsődleges célunk nem kizárólag az adott projekt megvalósítása, hanem a felépített épületek használatbavétel utáni eredményes működése.

A megvalósítás fázásaiban folyamatosan Megbízó érdekeit képviselve ügyelünk az eredeti cél megfelelő, költséghatékony megvalósításra és a műszaki megfelelőségre. Emellett folyamatosan kontrolláljuk, hogy a projekt a kitűzött határidőre, az előirányzott költségkereten belül megvalósuljon.

Az ingatlanfejlesztés, azaz a projekt megvalósítása több fázisra bontható.
Természetesen vállaljuk a különböző fázisok önálló lebonyolítását, illetve részfeladatok elvégzését is.

1. Előkészítő fázis

• Céltervezés: A Megbízó elképzeléseinek megfelelően a cél elérésének megtervezése, az igények teljes körű felmérése.
  • Koncepciótervezés és tanulmányok készítése: A megvalósítandó cél vázolása. Megvalósíthatósági tanulmányok, számítások, piac elemzések készítése. A megrendelői döntést követően az igényekre kiterjedő tervezési irányelvek összeállítása. Megfelelő helyszín kiválasztása, stb.
  • Finanszírozási megoldások megtalálása, illetve közreműködés ezek megszerzésében.
  • Pályáztok előkészítése, írása.
  • Terveztetés: Tervező kiválasztása vagy kiválasztásában való közreműködés, majd a munka koordinálása és ennek ellenőrzése.
  • Hatósági engedélyek beszerzése vagy a beszerzésében való részvétel.

2. Versenyeztetés
Generálkivitelező vagy kivitelezők kiválasztására vonatkozó versenyeztetés, közbeszerezési eljárás(ok) lebonyolítása.

• A felhívás és a dokumentáció összeállítása.
  • Pályázati felhívás közzététele (közbeszerzés esetén), illetve megfelelő vállalkozók meghívása (meghívásos pályázat esetén).
  • Ajánlatok bontása.
  • Ajánlatok megfelelőségének felülvizsgálata, pályázatok értékelése.
  • Döntés előkészítő javaslat elkészítése.
  • Tárgyalások lebonyolítása (tárgyalásos eljárásnál).
  • Döntést követő eredményhirdetés levezetése.

3. Szerződések
A szükséges (generál kivitelezői, alvállalkozói, szállítói stb.) szerződések megírása, előkészítése és szerződések aláírásának lebonyolítása.

4. Megvalósítás
A projekt teljes körű (pénzügyi, műszaki, jog, gazdasági) felügyelte, irányítása, illetve műszaki ellenőrzése.

• Műszaki felügyelet és koordinálás.
  • Jogerős építési (létesítési) engedély és terv, egyéb hatósági engedély vagy előírás, kivitelezési tervek, valamint a szerződések alapján a kivitelezés ellenőrzése.
  • Építmény kitűzésének kontrollja.
  • Elvégzett munkák mennyiségi és minőségi, valamint a beépített anyagok, szerkezetek és berendezések minőségtanúsításnak ellenőrzése.
  • Szükséges szakvélemények (pl.: talajmechanikai, környezetvédelmi) felülvizsgálata.
  • Építési napló ellenőrzése és a szükséges ellenjegyzések, észrevételezések megtétele.
  • Esetleges hibák, hiányosságok, valamint az eltérések építési naplóban való rögzítése.
  • Műszaki, illetve gazdasági szempontból indokolt tervváltoztatásokkal kapcsolatos javaslatok megtétele.
  • Kooperációk és vezetői egyeztetések levezetése.
  • Teljesítés igazolások kiadása, ellenjegyzése.
  • Számlák felülvizsgálata, jóváhagyása.
  • A beruházás átadás-átvételének és szakhatósági bejárásainak megszervezése és lebonyolítása.
  • A használatbavételi engedély megszerzése vagy abban való közreműködés.
  • Üzembe helyezés levezetése.

5. Utófelülvizsgálat
A garanciális eljárás, bejárás lebonyolítása.