SZAKÉRTÉS

Különböző beruházásokon végzett szakértéseink és projekt felülvizsgálataink felkészülté tettek minket bonyolult és speciális szakértői feladatok megoldására, valamint rendelkezünk azon kapcsolatokkal és információkkal melyek elengedhetetlenek a befektetési tanácsadás területén is.

Szakértési területeink az alábbi csoportokra bonthatók:

• pénzügyi tanácsadás
  • banki műszaki szakértés
  • műszaki szakértés, tanácsadás
  • befektetési tanácsadás

Pénzügyi tanácsadás

Elsősorban az alábbi feladatok elvégzését vállaljuk:

• A projekt megvalósítás előtti felülvizsgálata (megvalósíthatósági tanulmány, megtérülés számítás).
  • A projekt felülvizsgálatát követő költség racionalizálási javaslatok kidolgozása.
  • A potenciális befektetői kör felkutatása.
  • A megfelelő pályázati lehetőségek felkutatása, a pályázat megírása, ügyintézése.
  • Hitel igénylése esetén banki kapcsolattartás és közreműködés.

Banki műszaki szakértés

Vállaljuk a különböző bankok által finanszírozott beruházások engedélyeinek, dokumentumainak, műszaki-, technikai-, környezetvédelmi-, jogi-, kivitelezhetőségi- és finanszírozhatósági szempontból történő értékelését, folyamatos ellenőrzését, azaz műszaki szakértést. Vállaljuk a projekt teljes végigkövetését az előkészítéstől az átadásig, kapcsolattartást bank és beruházó között.

Ezen tevékenységünk részfeladatai (banki igénykehez igazodva) általában a következők:

• A beruházás megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése, finanszírozó bank igényei alapján.
  • Hatósági és szakhatósági engedélyek felülvizsgálata.
  • Kiviteli tervek, műszaki dokumentációk felülvizsgálata.
  • Jogi felülvizsgálat a projektcégre és a szerződésekre vonatkozóan.
  • A beruházás előirányzott költségvetésének felülvizsgálata, realitásának véleményezése.
  • Üzembe helyezéshez szükséges engedélyek beszerezhetőségének vizsgálata, véleményezése.
  • A saját erő megvalósulásának ellenőrzése, a hitelfelhasználás figyelemmel kísérése.
  • A hitelezés kezdeti időpontjáig megvalósult munkálatok rögzítése, a munkálatok leírása.
  • A megvalósult munkálatok folyamatos rögzítése, ellenőrzése, igazolása.
  • A benyújtott számlákon szereplő teljesítések ellenőrzése, igazolása és a hitelfelhasználás folyamatos figyelemmel kísérése.

Eddigi legnagyobb (még nagyvállalati alkalmazottként de teljesen önállóan végzett) műszaki szakértői projektünk beruházási összege meghaladta a 17 milliárd forintot és több mint 2 évig tartott.

Műszaki szakértés, tanácsadás

A projekt felülvizsgálatok terén szerzett tapasztalataink a problémák gyors feltárásában és megoldásában elengedhetetlenek lehetnek leendő megrendelőink számára, amennyiben a projekt bármely szakaszában segítségre, vagy egy független szakértő véleményére lenne szükség.

Befektetési tanácsadás

Ügyfélkörünk jellegéből kifolyólag, valamint kiterjedt banki kapcsolatainknak köszönhetően rendelkezünk azokkal az információkkal melyekre egy megfontolt de jövedelmező építőipari befektetéshez megbízóinknak szüksége lehet. Tiszta képet adunk a mindenkori ingatlan befektetési lehetőségekről, kisbefektetéstől a nagyberuházásokig, valamint a hivatalosan meghirdetett lehetőségektől (pl.: pályázatok, banki ingatlanok) a privát megoldásokig. Amennyiben befektetne vagy éppen tőkét vonna be, forduljon hozzánk bizalommal.